2008. február 28., csütörtök

Apróságok vetélkedője iskolánk névadójáról

Az elmúlt egy hétben papírral, ceruzával szaladgáló alsósokat lehetett látni mindenhol az iskolában. Eleinte kicsit bátortalanul szólították meg a felsős tanár néniket és bácsikat, vagy kopogtak be az igazgatói irodába, később azonban egyre ügyesebben járták be a „nagyok” épületét, itt-ott feljegyezve valamit.

Mi volt a nyomozás oka? A sok apróság vetélkedőre készült.

Az „50 éve Dózsa” rendezvénysorozaton belül február 28-án az alsó tagozatosoknak rendeztünk vetélkedőt iskolánk névadójáról, illetve magáról az iskoláról.

A gyerekek előzetes feladatokat kaptak, melyek megoldása szemfülességet, időnként bátorságot igényelt. Ki kellett nyomozniuk például, hogy mostani nevelőik közül ki koptatta maga is a Dózsa iskola padjait. Meg kellett tudni azt is, mely városokban van még ilyen nevű iskola, vagy a két épületben hol találkozhatnak Dózsa György nevével, illetve róla készült képpel.

A csütörtöki vetélkedőn nyolc csapat vett részt. A feladatok részben Dózsa Györgyről szóltak, egy előre kiadott szöveg alapján, részben iskolánk múltjával és jelenével voltak kapcsolatosak. Természetesen mindezt játékos formában igyekeztünk összeállítani, jókedvűen lebonyolítani. Nagy küzdelem folyt a csapatok között a győzelemért, meg persze az értékes jutalmakért. A legnagyobb nyeremény azonban az a tudás, amit a gyerekek a verseny során szereztek. Sok olyan információval lettek gazdagabbak, amit a tanítási órákon nem lehet megszerezni. Nyitottabb szemmel néztek körül az épületekben, felfedeztek olyan dolgokat, amik a Dózsát egyedivé teszik. Mindazt, amire büszkék lehetünk.

Köszönjük minden csapatnak a részvételt és a lelkesedést. Reméljük, jól éreztétek magatokat!

Gálné Gacsal Erika , Wéber Csilla

Nincsenek megjegyzések: