2009. augusztus 9., vasárnap

Napocska tábor

Az 1.c osztály sport orientációja motivált bennünket, osztályfőnököket arra, hogy olyan programot szervezzünk a gyerekeknek, melyben az egészségtudatos magatartás, és közlekedési ismeretek kialakítása megfelelő mozgásos tevékenység mellett történjen.
Az első nap délelőttjére az iskola védőnőjét Hegyiné Licsár Erikát kértük fel, hogy szakszerű, játékos vetélkedő formájában ismertesse meg és mélyítse el a gyerekekben az egészséges táplálkozás, tisztálkodás mikéntjét és fontosságát. Majd sorversenyes vetélkedő formájában magyarázta el a mozgás fontosságát. A nap második felében a technika teremben kaptunk helyet, ahol Bán Mihály technika szakos kollégánk szakszerű útmutatása alapján elméleti tájékoztatást adtunk a gyerekeknek a gyalogos közlekedési ismeretekről. Ezt közlekedési oktató film megnézése és feladatsor kitöltése követte.
A második napon az iskola udvarán motoros, gokarttal mehettek a gyerekek. Sofőrjük egy negyedik osztályos tanuló volt. Ezután kerékpárral és gokarttal ügyességi pályán mehettek végig az iskola focipályáján. Mindenki bátran jelentkezett a feladatok teljesítésére és azt ügyesen opldották meg. Ebéd után a Laczkó-forráshoz túráztunk el. Útközben a gyalogos közlekedés ismereteivel találkozhattak a gyakorlatban.
Úgy érezzük minden kisgyerek sok ismerettel és élménnyel kezdi meg a nyári szünetet.

Lestár Tiborné
Kishalminé Ágfalvi Andrea

Nincsenek megjegyzések: