2009. augusztus 30., vasárnap

Csipetke tábor

Augusztus 26-27-én szerveztünk iskolánkban idén első alkalommal a leendő első osztályosoknak Csipetke tábort. A gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg az iskolai szokásokkal, egymással, a tanító nénikkel. A játékon kívül kézműveskedtünk velük, mesét, verset hallgattak, sőt még a gokartot is kipróbálhatták. Az ebédlőben már nem az óvó néni merte nekik az ételt, hanem ők maguk vitték ügyesen tálcán a helyükre a háromfogásos ebédet.
Összebarátkoztak egymással a kis elsőseink, így a tanévnyitó ünnepélyen már ismerősként üdvözlik egymást és az iskola épülete sem idegen számukra.





Katt a képre!!

2009. augusztus 25., kedd

Szőce 2009

Nincs karikás ostorunk, nem vagyunk betyárok és nem hordunk bő gatyát, csak gumicsizmát.
A világ legszebb és legnehezebb mesterségeit műveljük és rajtunk kívül még több ezren értik, ha azt mondjuk Beától tanultuk, hogy a focs megelőzi az engobot.
Nem szeretjük ha a városiak összekeverik a makramézást a raffiázással.
Büszkén gondolunk Eszti tündérre, Józsi bácsi főztjére, Bálintra a szőcei tó megmentőjére és Erikre a fogyókúrázás hősére.
Szeretjük az agyagozást, nemezelést, batikolást,a kürtös kalácsot. Itt lakunk az Őrség szívében, patakjárásban mi vagyunk a császárok, és igenis itt táboroznak Veszprém legszebb és legügyesebb lányai.
Szőce mi így szeretünk!!!!




Katt a képre!

Apróságok tábora

Ezen a nyáron másodszor rendeztük meg az iskolai kézműves tábort június 22-26-ig.
Az első két nap rossz időjárása sem tudta kedvünket szegni, jól szórakoztunk: játszottunk, sütöttünk meggyes bögrés sütit ( a recept itt található), készítettünk faliórát, makraméztunk, selymet, és tornacipőt festettünk, kirándultunk, vetélkedtünk és természetesen aludtunk egyet a tornateremben is .
De meséljenek a képek:




2009. augusztus 9., vasárnap

Napocska tábor

Az 1.c osztály sport orientációja motivált bennünket, osztályfőnököket arra, hogy olyan programot szervezzünk a gyerekeknek, melyben az egészségtudatos magatartás, és közlekedési ismeretek kialakítása megfelelő mozgásos tevékenység mellett történjen.
Az első nap délelőttjére az iskola védőnőjét Hegyiné Licsár Erikát kértük fel, hogy szakszerű, játékos vetélkedő formájában ismertesse meg és mélyítse el a gyerekekben az egészséges táplálkozás, tisztálkodás mikéntjét és fontosságát. Majd sorversenyes vetélkedő formájában magyarázta el a mozgás fontosságát. A nap második felében a technika teremben kaptunk helyet, ahol Bán Mihály technika szakos kollégánk szakszerű útmutatása alapján elméleti tájékoztatást adtunk a gyerekeknek a gyalogos közlekedési ismeretekről. Ezt közlekedési oktató film megnézése és feladatsor kitöltése követte.
A második napon az iskola udvarán motoros, gokarttal mehettek a gyerekek. Sofőrjük egy negyedik osztályos tanuló volt. Ezután kerékpárral és gokarttal ügyességi pályán mehettek végig az iskola focipályáján. Mindenki bátran jelentkezett a feladatok teljesítésére és azt ügyesen opldották meg. Ebéd után a Laczkó-forráshoz túráztunk el. Útközben a gyalogos közlekedés ismereteivel találkozhattak a gyakorlatban.
Úgy érezzük minden kisgyerek sok ismerettel és élménnyel kezdi meg a nyári szünetet.

Lestár Tiborné
Kishalminé Ágfalvi Andrea